Skip to content

Inauguració curs acadèmic 2010-2011

Rosa Cullell ha pronunciat la lliçó inaugural del curs 2010-2011 a la Facultat d’Educació i Psicologia. La rectora, Anna M. Geli, ha destacat que la UdG fa tots els esforços per ser entre els millors.

La periodista Rosa Cullell ha estat convidada a pronunciar la lliçó inaugural del curs acadèmic 2010-2011 de la UdG. Abans de la cerimònia, ha tingut lloc la inauguració de l’edifici de la Facultat d’Educació i Psicologia. Amb Galàxia comunicació: sobreviure a internet, Rosa Cullell ha descrit els canvis que pateix la comunicació i que afecten no només els mitjans, sinó tota la societat. «Sóc de la generació dels que volíem ser dins de la notícia, la qual cosa tenia un cert punt d’arrogància, que també he vist a la universitat», ha dit. De tota manera, considera que l’arrogància té els dies comptats perquè la desaparició de la Galàxia Gutemberg provoca que el ciutadà, des de casa, pugui esdevenir creador d’informació. Uns mitjans —ha prosseguit— que havien estat el vehicle transmissor de les opinions de les elits. Ha argumentat que les empreses de comunicació i els periodistes estan perdent el paper d’intermediaris de la informació que havien tingut. Ha recomanat a l’Acadèmia baixar de la torre d’ivori al pati de veïns que és internet, perquè «tenen la responsabilitat de fer que la cultura avanci i no ho podran fer si no baixen».

Els resultats de la UdG

Carles Abellà, secretari general, ha defensat els bons resultats expressats en la Memòria acadèmica i ha destacat l’excel·lent posició de la recerca de la UdG.

Albert Bou, president del Consell Social, ha descrit els esforços que es fan per adaptar-se al context de la crisi, com és el fet de procurar-se noves eines de comptabilitat amb la intenció d’aconseguir economitzar, l’aplicació de la governança i la creació de nous estudis, com els de Treball Social, adaptats a la realitat actual.

El comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Joan Majó, ha destacat el compromís de les universitats públiques amb la societat per contribuir a millorar el país. Ha recordat que l’èxit de la implantació de l’EEES és en mans dels professors, del PAS i dels estudiants. A més, ha advertit que «és l’hora que les universitats catalanes triïn quins són es seus punts forts i, s’hi en tenen de dèbils, que busquin aliances amb generositat». En la cloenda de l’acte, la rectora, Anna M. Geli, ha assegurat que la universitat és «el veritable pulmó del nostre país i essència insubstituïble». Ha reflexionat sobre les dades positives que els diferents informes acadèmics aboquen sobre la UdG, sobretot, pel fet d’haver enregistrat el creixement més elevat en demandes de matriculació. Geli ha advertit que cal un replantejament a fons del sistema universitari que tingui present el paper estratègic de les universitats territorials en la formació d’un país integrat, i que la UdG ha de participar en aquest debat «des d’una posició destacada».

Vegeu el vídeo de l’acte, seguiu-lo aquí.

Vegeu les imatges, premeu aquí.

Conegueu el discurs de la rectora, Anna M. Geli, premeu aquí.

Conegueu el discurs de Rosa Cullell, premeu aquí.

Presentació a càrrec del Secretari General.

Consulteu la Memòria Acadèmica 2009-2010, aquí.

Pàgina institucional de la inuguració dels cursos de la UdG.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: