Skip to content

Tres anys d’Unitat d’Assessorament Estadístic

13/03/2012

La Unitat d’Assessorament Estadístic (UAE) dels Serveis Tècnics de Recerca de la UdG compleix el seu tercer aniversari i ho fa amb una trajectòria consolidada, que inclou l’edició de cursos de formació i el servei d’assessorament estadístic, tant a centres de la UdG, com a empreses externes. La UAE és l’únic servei amb aquestes característiques a Girona.

Imatge

La Unitat d’Assessorament Estadístic es va crear ara fa tres anys, incorporada als Serveis Tècnics de Recerca de la UdG. La seva creació va respondre –i encara ho fa– a la necessitat cada vegada més gran que hi ha a la Universitat de Girona d’una gestió i interpretació eficaç dels resultats que proporcionen les bases de dades. També ha cobert una altra necessitat que tenen les institucions i empreses del territori, perquè és l’únic servei amb aquestes característiques a Girona.

Natàlia Adell coordina la Unitat, que té la seu al Parc Científic i Tecnològic. En el temps que fa que està en marxa, la UAE ha atès dues-centes disset sol·licituds de projectes, ha organitzat vint i nou cursos de formació estadística (uns coorganitzats amb diferents departaments de la UdG i, uns altres, realitzats a petició de l’Institut de Ciències de l’Educació, l’ICE, en què els tècnics de la UAE han impartit docència). Ateses les seves característiques la majoria dels usuaris han estat membres de la UdG, però també han estat ateses nombroses sol·licituds d’empreses i entitats públiques i privades. Per tal de poder assumir l’increment de treball, la Unitat ha incorporat dos becaris BTI (Beques de Transferència i Innovació que concedeix el Consell Social de la UdG), Carles Pascual, el curs 2010-2011, i Mariona Roigé, el curs 2011-2012.

L’itinerari que descriu la Unitat d’Assessorament estadístic fa palès que l’estadística, avui, és per tot arreu i l’exemple més clar és als mitjans de comunicació, en què, cada dia més, les informacions s’acompanyen de gràfics que il·lustren dades de tota mena. La responsable de la UAE adverteix, però, que la trivialització de la matèria és una amenaça seriosa que fa que resultats obtinguts no siguin correctes. Tanmateix, l’estadística, conclou Adell, “és una ciència i és necessari que continuï essent tractada correctament com a tal”.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: