Skip to content

Obert el portal “SIAPJove”, una eina d’avaluació de les polítiques de joventut

17/02/2012

Un grup format per professors del Departament de Pedagogia i per professionals de l’àmbit de les polítiques de joventut acaba de finalitzar una recerca que ha donat com a resultat el SIAPJove–Sistema d’Indicadors per Avaluar les Polítiques Municipals de Joventut, en el marc de l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona.

Imatge

El “SIAPJove– Sistema d’Indicadors per Avaluar les Polítiques Municipals de Joventut” és una eina d’avaluació que vol contribuir a l’anàlisi i l’autoavaluació de les polítiques municipals de joventut. Vol, també, esdevenir un recurs pràctic que detecti mancances i defineixi línies d’acció a les persones amb càrrecs polítics i als tècnics municipals en l’àmbit de la joventut. El treball ha comptat amb un ajut de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, en la convocatòria 2009 AJOVE.

Les polítiques de joventut han d’esdevenir centrals

El SIAPJove neix de la convicció que les polítiques municipals de joventut han d’ocupar un espai central en les polítiques socials, alhora que poden esdevenir també un mitjà per a la transformació social, a partir de facilitar el projecte de vida dels i de les joves, fomentar la mobilitat social, lluitar contra les desigualtats i promoure el paper de la gent jove com a motor de canvi. Aquesta centralitat justifica, ara com ara, la necessitat de les polítiques i les unitats específiques de joventut. Els joves requereixen, en molts casos, una atenció específica a causa de factors molt diversos i canviants, vinculats a la condició juvenil mateixa. Fan falta unitats que garanteixin i assegurin un desplegament correcte de les polítiques públiques i que en liderin els processos d’avaluació i reformulació. És en aquest sentit que s’emmarca aquesta proposta de sistema d’indicadors d’avaluació.

El sistema d’indicadors conté dotze àmbits d’avaluació, amb un total de trenta-dos objectius d’avaluació i vuitanta-tres indicadors, entre quantitatius i qualitatius. Cada un dels dotze àmbits d’avaluació presenta, després dels indicadors corresponents, una taula per a la síntesi dels resultats. L’objectiu d’aquest apartat és contribuir a una lectura sintètica dels resultats obtinguts i ajudar a treure conclusions útils per a la projecció d’accions en el futur. No es tracta d’una proposta tancada i acabada, sinó d’una pauta que pot ajudar a trobar elements per a l’anàlisi dels resultats obtinguts, i estratègies per a l’aplicació de les conclusions que se’n desprenen. El propòsit final no és altre que extreure propostes, a partir de l’avaluació realitzada, que puguin ajudar a millorar les polítiques de joventut que es porten a terme a cada municipi.

Us convidem a visitar i conèixer el SIAPJove: http://siapjove.udg.edu. En aquest portal podreu conèixer en detall tota la proposta de sistema d’indicadors i, si us registreu, podreu accedir a les fitxes d’entrada de dades i utilitzar el programa per generar informes d’avaluació de cada un dels dotze àmbits que proposa el sistema.

Més informació: pere.soler@udg.edu

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: