Skip to content

La Càtedra Lluís Santaló divulga, en un llibre, l’obra de quatre matemàtics gironins

06/02/2012

Amb Santaló, Sunyer, Dou i Teixidor: quatre destacats matemàtics gironins de la dècada 1911-1920, el director de la Càtedra Lluís Santaló, Carles Barceló, ha volgut deixar constància escrita “per mantenir la memòria històrica d’aquells matemàtics  de les nostres comarques  que han contribuït de forma destacada al progrés de la matemàtica.”

 

Carles Barceló, director de la Càtedra Lluís A. Santaló d’Aplicacions de la Matemàtica, edita una publicació que vol deixar constància escrita de la vida i l’obra dels quatre destacats matemàtics –Lluis A. Santaló, Francesc Sunyer, Albert Dou i Josep Teixidor– nascuts en terres gironines a principis del segle XX. Les recensions biogràfiques han estat elaborades per Agustí Reventós, Antoni Malet, Manuel Garcia Doncel i Montserrat Teixidor, respectivament, tots ells molt bons coneixedors de l’obra i la vida d’aquests matemàtics gironins. La lectura d’aquests magnífics esbossos biogràfics permet constatar com, malgrat haver nascut tots quatre matemàtics en la mateixa dècada de 1911-1920 i en el mateix minúscul territori del nord de la província de Girona, les seves trajectòries vitals i científiques són completament diferents, per bé que totes estan indefectiblement marcades pel sotrac de la Guerra Civil espanyola.

Amb aquesta publicació, la Càtedra Lluís A. Santaló d’Aplicacions de la Matemàtica de la Universitat de Girona vol ajudar a mantenir la memòria històrica d’aquells matemàtics de les nostres comarques que han contribuït de forma destacada al progrés de la matemàtica.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: