Skip to content

La UdG acull les XXV Jornades internacionals per a Professors de Català

19/07/2011
Del 18 al 21 de juliol la Universitat de Girona acull les XXV Jornades Internacionals per a Professors de Català. Els actes, organitzats per l’Institut Ramon Llull, compten amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Les Jornades tracten qüestions sobre avaluació, tant des d’un punt de vista formal en relació amb les especificacions del Marc europeu comú de referència per a les llengües, com de l’avaluació de l’aprenentatge pensant en aspectes formatius, constructius i com a procés. També hi destaca l’ús de les tecnologies com a element afavoridor de l’aprenentatge en xarxa. D’altra banda, com és costum, s’hi destina un espai per a l’intercanvi d’experiències docents i la presentació d’activitats acadèmiques i de promoció dels estudis catalans. Finalment, els organitzadors volen donar un pas més en la inclusió i el tractament de la cultura en l’aprenentatge del català com a llengua estrangera i presentar noves eines que facilitin el coneixement del sistema normatiu del català. Les XXV Jornades, si bé es duen a terme en un context d’austeritat i de contenció pressupostària, són un estímul per garantir una bona formació del professorat d’estudis catalans a les universitats de fora del domini lingüístic.

Vint i cinc anys de trobades

La Universitat de Girona acull les Jornades a la Facultat de Lletres. A l’organització de l’Institut Ramon Llull s’hi afegeix la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Institut d’Estudis Catalans. De fet, enguany, els organitzadors han decidit afegir-se a la commemoració del centenari de la Secció Filològica del IEC (1911-2011) i per això els actes comptaran amb la conferència inaugural del seu president, Isidor Marí, acte amb el qual s’adhereixen a la campanya “2011 l’any de la paraula viva”, que es vol dur a les universitats de l’exterior amb docència d’estudis catalans. Des d’un altre àmbit, el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, ha expressat el seu agraïment als professors per la “contribució a la projecció de la llengua i la cultura catalanes a l’exterior”.

Les trobades de formació de professorat van començar a Palma de Mallorca el 1987 amb el recolzament de la Direcció General de Política Lingüística i del Departament d’Universitats de la Generalitat de Catalunya. Fins ara les ciutats acollidores havien estat Olot, Andorra, Morella, Perpinyà, Tarragona, Barcelona i Vic, entre d’altres. L’Institut Ramon Llull va assumir-ne l’organització a partir de l’any 2002.

 

Consulteu el programa d’activitats previstes: http://www.llull.cat/monografics/jornades11/index.html

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: