Skip to content

Luigi Cosenza: la integritat com a revulsiu

21/06/2011

La Col·lecció escrits d’arquitectura que edita l’Escola Politècnica Superior publica el segon volum i el dedica a Luigi Cosenza.

Luigi Cosenza va escriure, el 1936, Farsa real d’un projecte ideal. Més endavant, el 1950, escrivia Els lligams amb la tradició. Ara, Josep Fuses, Nadia Fava i Maria Pia Fontana  reediten els escrits de l’arquitecte napolità en un nou volum de la col·lecció Escrits d’Arquitectura, que publiquen l’Escola Politècnica Superior de la UdG i Documenta Universitària.

Josep Fuses, al pròleg, explica que Cosenza pertany “al sector més clarivident del moviment modern, aquell que centrava el seu objectiu, no en la creació d’una nova mitologia formal, sinó en la participació activa en la transformació de la realitat”. L’interès per l’arquitecte no és nou: el 2008 la Universitat de Girona va acollir l’exposició “Luigi Cosenza, el territori habitable” en què, a través del discurs museogràfic, es mostrava la seva voluntat de tornar a l’home la dimensió poètica d’aquell que viu en comunió amb l’entorn a través de la projecció d’espais que pugui habitar, on pugui desenvolupar la seva vida més privada i, a la vegada, viure-la en relació amb la natura, una intenció que es materialitza en el recull de textos que presenten.

Per a Pia Fontana i Miguel Mayorga, la posició de Cosenza representa “una possible via de sortida a l’actual situació de descomposició, discontinuïtat i desagregació urbana a través de tres idees per a la reflexió i l’acció: sentit ètic de l’arquitecte, valoració de la tradició i visió de conjunt, unes sempre útils per resoldre el problema d’habitar.”

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: