Skip to content

Inauguració de l’exposició “A l’ombra de Josep Pla”

16/06/2011

Inauguració de l’exposició “A l’ombra de Josep Pla. Cinc escriptors-periodistes gironins de la República. Claudi Ametlla, Manuel Brunet, Agustí Cabruja, Jaume Gascon i Emili Vigo”. Dissabte 18 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

El  dissabte, 18 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc a la Fundació Josep Pla de Palafrugell la inauguració de l’exposició “A l’ombra de Josep Pla. Cinc escriptors-periodistes gironins de la República. Claudi Ametlla, Manuel Brunet, Agustí Cabruja, Jaume Gascon i Emili Vigo”

L’exposició, coproduïda per la Càtedra Josep Pla i la Fundació Josep Pla, i que compta amb el suport de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes i el Departament de Filologia i Comunicació de la UdG, centra la seva atenció en el rescat del periodisme literari i autoreferencial d’algunes figures representatives de les comarques gironines. Vol restituir la memòria de cinc personatges injustament oblidats, que van morir a l’exili o que van quedar silenciats a l’interior, proposant un recorregut que reuneixi la documentació localitzada més rellevant, ordenada i presentada de forma coherent i atractiva.

Claudi Ametlla, Manuel Brunet, Agustí Cabruja, Jaume Gascon i Emili Vigo són cinc figures de les comarques gironines (o vinculades amb les nostres comarques) avui no prou reconegudes del patrimoni cultural de la Catalunya dels anys de preguerra i de la immediata postguerra.

Encara que els cinc escriptors-periodistes no devien arribar a coincidir mai tots alhora, el cert és que, d’alguna manera o altra, es coneixien, tenien multitud d’amics comuns, treballaven o havien treballat junts i coincidien en el respecte per la figura de Josep Pla, vista com la figura més brillant i contradictòria de l’edat d’or del periodisme català.

En l’acte intervindran Xavier Pla, professor de la Universitat de Girona, i Joaquim M. Puigvert, vicerector de relacions institucionals, societat i cultura de la Universitat de Girona.

 

“Tot és llegendari i inaferrable. És per aquesta raó que les persones que posseeixen una forma o altra de memòria, excitada, generalment, pels papers dels arxius, memòria sempre fluixíssima, tenen al meu entendre, una gran consideració.”

Josep Pla. Notes del capvesprol. OC XXXV, 552

 

Aguiló, Anna: Text introductori del catàleg A l’ombra de Josep Pla

Montero, Francesc i Pla, Xavier: A l’ombra de Josep Pla. Cinc escriptors-periodistes gironins de la República

 

Fulletó de l’exposició

Pòster de l’exposició

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: