Skip to content

Foment licita les obres de rehabilitació de la capella de la Mare de Déu del Roser

10/06/2011

El Ministeri licita les obres per restaurar la capella i condicionar-la com espai polivalent de la Universitat de Girona. Les obres tenen un pressupost base de licitació d’1.004.943 Euros.

La victòria de Lepant, el 1571, atribuïda per Pius V a la intercessió de la Verge del Roser, va disparar-ne la devoció a Catalunya. La del Roser era una advocació que havien introduït el Dominics i que facilitava, a partir del res continuat d’avemaries, que els monjos llecs es relacionessin amb la fe d’una manera més amable de com ho havien fet amb els psalms i que, aviat, va tenir un gran ressò popular. El segle XVII és, doncs, un escenari de devoció i recuperació econòmica que va permetre que s’aixequessin capelles com la de la Mare de Déu del Roser, que creix annexa a l’església de Sant Domènec, joia del gran convent que els Dominics tenien a Girona i que havien fundat, fora muralla, al segle XIII. Després de la Desamortització el conjunt monumental va viure un període de decadència que no es va trencar fins que, a partir del 1991, va passar a formar part del patrimoni de la Universitat de Girona. La intervenció que finançarà el Ministerio de Fomento continua el procés de rehabilitació del Campus Barri Vell, iniciat amb la reconstrucció del Claustre com a Facultat de Lletres, seguida de l’adequació del Seminari Menor (Facultat d’Educació i Psicologia) i, més recentment, la consolidació de les cobertes de l’església de Sant Domènec.

Restauració de l’espai interior

El projecte de rehabilitació i condicionament de la capella contempla la restauració de l’espai interior, una operació que farà que es netegi la pedra llaurada de les pilastres, cornises, arcs i sòcols. També es reconstruirà el paviment ceràmic, es renovaran les fusteries de les portes i les finestres i es refarà l’estuc de les parets i les voltes. Pel que fa a la intervenció exterior, es restaurarà el volum, tot i què es respectaran les característiques particulars, que tenen en compte que l’edifici no es va arribar a completar mai. Encara hi ha més tasques previstes, que afecten l’absis, i que són la reconstrucció dels dos trams de la cornisa de pedra llaurada i la recuperació de la planta ortogonal.

La transformació de la capella de Mare de Déu del Roser en espai polivalent comportarà l’aplicació d’uns elements que faran que s’adapti a la normativa actual pel que fa a seguretat, funcionalitat, accessibilitat, climatització i noves tecnologies.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: