Skip to content

Ha mort Jorge Semprun

08/06/2011

La figura de l’intel·lectual i la seva experiència estètica i vital van ser protagonistes d’un congrés a la Universitat de Girona l’any 2003. Nascut a Madrid el 1923, Semprun ha fet de la memòria una palanca amb què ha amplificat la força de la paraula, la dels que no han volgut oblidar que “la mort sempre ens recorda alguna cosa”.

La polifacètica trajectòria de Jorge Semprun com a escriptor, polític i guionista cinematogràfic, a banda de la seva condició de membre de la resistència comunista clandestina durant la postguerra, i de supervivent del camp d’extermini nazi de Buchenwald, el converteixen en un dels intel·lectuals europeus més rellevants de la segona meitat del segle XX.

La seva figura va ésser objecte d’un congrés internacional a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona el 2003, titulat “Jorge Semprún o las espirales de la memoria” i dirigit pel Dr. Xavier Pla. Durant tres dies filòlegs, historiadors i intel·lectuals van debatre al voltant de la trajectòria vital i política de Jorge Semprún, així com la plasmació de la mateixa en la literatura i el cinema. La presència de l’escriptor al congrés va permetre aprofundir en l’anàlisi de la seva figura i itinerari vital i estètic.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: