Vés al contingut

Girona disposarà de 42 desfibril·ladors

22/03/2011

L’objectiu és minimitzar el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca i reduir, així, el nombre de morts sobtades. Al llarg d’aquest any s’instal·laran 42 desfibril·ladors, 32 seran fixos i 10 de mòbils.

L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el president de Dipsalut, Josep Marigó, el degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, Ramon Brugada, i la regidora d’Organització Administrativa, Victòria Saget, han presentat aquest matí l’adhesió de la ciutat de Girona al programa “territori cardioprotegit”.

L’adhesió al programa suposa, tal i com ha anunciat Anna Pagans, que la ciutat de Girona disposarà de 42 desfibril·ladors, 32 seran fixos i 10 de mòbils (que aniran repartits en els cotxes de la Policia Municipal i Protecció Civil de l’ajuntament). Amb la instal·lació d’aquests aparells es pretén minimitzar el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca i reduir, així, el nombre de morts sobtades.

L’Ajuntament de Girona s’ha sumat el programa de Dipsalut, ‘Girona, territori cardioprotegit’, que pretén implantar una xarxa de fins a 650 desfibril·ladors d’ús públic als municipis de la demarcació. L’objectiu és minimitzar el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca i reduir, així, el nombre de morts sobtades.

Cada any a Catalunya perden la vida més de tres mil persones per mort sobtada cardíaca, és a dir, després que el cor -per un problema elèctric- deixi de bombejar sang. La mort sobtada cardíaca afecta persones de totes les edats i sexes i és imprevisible. L’única manera efectiva de superar-la és amb l’ús d’un desfibril·lador abans que transcorrin els 10 primers minuts. De fet, l’ideal és fer-ho dins els 4 primers minuts, ja que a partir d’aquest moment hi ha risc de partir danys cerebrals.

No comments yet

Deixa un comentari