Skip to content

L’European Master in Tourism Management rep 542 sol·licituds

21/03/2011

L’European Master in Tourism Management Erasmus Mundus (EMTM) rep 542 sol·licituds de 92 països d’arreu del món per cobrir les 30 places de què disposa l’edició 2011-2013. Han estat concedides 17 beques Erasmus Mundus als millors expedients.

Els màsters Erasmus Mundus (MEM) són avaluats i reconeguts per la Unió Europea com a màsters exclusius i d’excel·lència. Fomenten la mobilitat dels estudiants gràcies a una generosa dotació de beques, i també fomenten la mobilitat dels professors, perquè s’atorguen partides específiques per atreure’n d’altres universitats. Però, encara millor: es pot ser universitat coordinadora d’un MEM, la qual cosa vol dir que, a l’excel·lència en la recerca i en la docència, s’afegeix la de la qualitat en la gestió. La Universitat de Girona, a través de l’European Master in Tourism Management, ha aconseguit ser la universitat coordinadora del primer MEM europeu en turisme.

Un màster entre tres universitats

Els MEM han d’estar organitzats per consorcis formats per un mínim de tres universitats i s’han de cursar, per força, en un mínim de dues d’elles. L’EMTM es fa a la Universitat de Ljubljana, Eslovènia; a la Universitat de Syddan, Dinamarca, i a la UdG, que el coordina. Els estudiants del màster cursen un semestre en cada centre, que enfoca la docència i la recerca en turisme des d’àmbits diferents. D’aquesta manera, a Dinamarca s’inscriu en l’àmbit d’Humanitats i s’especialitza en la sostenibilitat i la comunicació en la gestió del turisme. A Eslovènia, des dels estudis d’economia, s’estudia la gestió dels impactes mediambientals del turisme i les polítiques de turisme a la Unió Europea. A la UdG, amb Facultat de Turisme pròpia, es treballa en la gestió de la satisfacció del client, en la complexitat de les xarxes de relacions de les destinacions turístiques i en la gestió integral de destinacions turístiques. Juntament amb l’European Màster in Tourism Management, la UdG compta amb un altre MEM des de l’any 2006, el VIBOT, el màster en Visió i Robòtica, coordinat amb la Universitat de Borgonya (Le Creusot, França), i la Universitat Heriot-Watt (Edimburg, Escòcia).

Màster amb beques assegurades

El director del l’European Master in Tourism Management, el professor Jaume Guia, explica que hi ha un sistema de beques que assegura que vindran «només els millors», perquè totes les sol·licituds seran avaluades per un mecanisme que garanteix l’accés dels expedients més qualificats. D’aquesta manera, de les trenta places, vint disposen de beques que poden arribar a suposar uns ingressos per a l’estudiant de fins a dos mil euros mensuals si la seva procedència és extracomunitària. El director fa èmfasi en el repartiment de les beques, que suposarà que n’hi hagi d’haver deu d’extracomunitaris, vuit de comunitaris i dos dels Balcans o Turquia. La matrícula dels dos anys de màster costa set mil euros per als estudiants de la UE i catorze mil per als estudiants no comunitaris. A més de les beques Erasmus Mundus, els estudiants del màster que no les sol·licitin o no les obtinguin poden acollir-se al programa ordinari de beques.

 

Per saber-ne més:

www.emtmmaster.net

Relació de països

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: