Skip to content

Un projecte de territori o un territori de projecte

17/03/2011

L’Institut Català Transfronterer organitza la jornada “Un projecte de territori o un territori de projecte”, el 18 de març, a la Mediateca d’El Voló, en què s’analitzaran diversos exemples d’iniciatives transfrontereres.

Pel proper període de programació 2014-2020 la Comissió Europea donarà un espai preponderant a la noció de projecte de territori. Les estratègies de desenvolupament local que impulsa l’Euroinstitut Català Transfronterer (EICT) tindran un recolzament encara més fort si es desenvolupen en aquest marc.

Amb la intenció de difondre les especificitats de la iniciativa europea, l’EICT organitza la jornada “Territori de projecte o projecte de territori”. En primer lloc s’explicarà en què consisteix la noció de projecte de territori i territori de projecte. Es prosseguirà amb una breu explicació de les diferents formes de territori. També s’analitzarà, a través de la metodologia Leader (acrònim francès de “Liaisons entre Activités de Développement de l’Economie Rurale”), la forma en què dos territoris rurals fronterers han elaborat el seu projecte, com el fan viure, quin és el valor afegit de la cooperació interterritorial, transnacional i, més particularment, la transfronterera. A la fi, es tindrà en consideració quin és el futur d’aquest tipus de metodologia en un context de restriccions pressupostàries, en què prima la recerca de l’eficàcia en l’ús de la despesa pública i s’abordarà la qüestió de la indispensable implicació del món econòmic, social i ciutadà en l’elaboració i posada en funcionament de les estratègies de desenvolupament local.

 

Ponents:

Pierre Le Men, chargé de Mission Leader du Groupe d’Action Local (GAL) Pays Purénées-Mediterranée

Jordi Terrades, gerent de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya-ADRINOC

 

Programa:

9,15 h.                                  Recepció de participants

9,30 h.-12.30 h.                Ponències

12,30 h.-13,45 h.              Pausa pica-pica

13.45 h.-16 h.                    Debat

 

Lloc:

Mediateca d’El Voló

 

Informació i inscripció:

Geraldine Capriani, directora.

E-correu: geraldine.capriani@iniv-perp.fr.

Tel: +33 (0) 4 68 66 21 73; mob: + 33 (0) 6 10 57 43 61Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: