Skip to content

Trobada Oxford–Girona de filosofia del dret

18/01/2011

La segona trobada Oxford-Girona de filosofia del dret representa la consolidació d’un intercanvi de coneixement entre dues tradicions del dret que, cada cop, s’acosten una mica més.

Al món hi ha dues grans tradicions judicials, dos models diferents que es formalitzen en el procedir del jutge. Una és l’anglosaxona, en què les decisions del magistrat creen jurisprudència i, l’altra, la continental, en què aquest aplica la legislació existent. Però la globalització fa que els punts de contacte entre ambdues tradicions augmentin cada cop més i, per tant, que la necessitat d’intercanviar coneixement entre una i altra realitat esdevingui una qüestió cabdal en un procés de convergència que sembla inevitable.

UdG i Oxford referents internacionals 

Amb aquest objectiu experts en filosofia del dret de les universitats de Girona i d’Oxford organitzen, per segon cop (l’anterior es va dur a terme a Anglaterra), una trobada en què es debatran els aspectes més rellevants del contacte entre ambdues tradicions. Més enllà de la jornada de treball, els organitzadors consideren imprescindible l’establiment d’un contacte permanent entre la universitat catalana i l’anglesa, perquè han esdevingut referents internacionals en els seus respectius àmbits d’actuació. “Volíem tenir un fòrum permanent de contacte, més enllà dels intercanvis docents habituals”, explica Jordi Ferrer, investigador principal del Grup de Recerca en Filosofia del Dret i director de la Càtedra de Cultura Jurídica de la UdG.

Des de l’organització es confirma que les expectatives de participació han estat superades amb escreix i que hi haurà ponències, no només de professors d’ambdues universitats, sinó també d’italianes i d’americanes. El model de sessió, que tindrà lloc el 28 de gener, combina la participació d’experts de reconegut renom internacional amb joves promeses de la filosofia del dret, que debatran sobre els models i els límits de la funció judicial.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: