Skip to content

El Projecte Art en Perill: Cens i Memòria de la Destrucció

01/01/2011

Un projecte del Grup d’Art Renaixentista i Barroc de la UdG-UAB és un dels seleccionats per la convocatòria RecerCaixa 2010, entre 461 presentats. Avaluats i dirigits per Talència i una comissió de La Caixa i l’ACUP, han estat seleccionats els 20 de la màxima qualitat científica i que, alhora, encaixen en les finalitats de la convocatòria.

El Projecte Art en Perill

Art en Perill: Cens i Memòria de la Destrucció és el projecte coordinat de dos grups de recerca de la UAB i la UdG. Proposen una intensa acció de recerca i divulgació entorn del tema de la destrucció i la salvaguarda del patrimoni artístic català durant els segles XIX i XX (Ocupació napoleònica, Desamortització, Setmana Tràgica, Guerra Civil). És una iniciativa de transferència de la recerca científica que neix des d’un nucli històrico-artístic sòlid i molt rigorós per desplegar-se en àmbits com els de la divulgació científica en xarxa, les exposicions, els mitjans de comunicació, la memòria històrica i la gestió i el coneixement del patrimoni, especialment la relativa als museus.

Aspira a aportar unes estructures d’informació i difusió del coneixement científic a propòsit d’un fenomen espectacular -també si l’avaluem en coordenades europees o globals- i amb conseqüències greus i tràgiques de gran impacte sobre la configuració de la nostra cartografia patrimonial i de les col·leccions dels nostres museus civils i religiosos.

És en aquest punt que el projecte es vincula al món de la gestió i el coneixement del patrimoni cultural, amb les institucions encarregades de la seva gestió i conservació, és a dir per a la majoria dels museus catalans, siguin civils o religiosos ja que la nostra recerca il·lumina alguns dels avatars decisius de la configuració de llurs col·leccions, i la fortuna de peces catalanes que van anar a parar a col·leccions estrangeres o bé a mans d’antiquaris i col·leccionistes privats.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: