Skip to content

Novetat editorial: “Dialogant amb els clàssics. Disset lectures del cànon literari”

30/11/2010

Aquest llibre ofereix el diàleg que disset professors d’humanitats de la UdG han establert amb disset clàssics que els apassionen. El resultat és un exercici de plaer intel·lectual adreçat a tothom interessat en els clàssics, entesos com aquelles obres que garanteixen un aprofundiment en el coneixement humà i que conviden a una certa saviesa vital.

 

Jordi Sala, és dramaturg i professor del Departament de Filologia de la UdG. Ha tingut cura de la coordinació i de l’edició de Dialogant amb els clàssics. Disset lectures del cànon literari, que coediten la Universitat de Girona i Documenta Universitària, dins la col·lecció Plurals. Sala defensa en el pròleg que “en un món cada cop més tecnificat, on sembla que la cultura escrita i especialment la literària podria quedar ofegada, o ser percebuda com a inútil, és precisament la literatura una resposta magnífica que les persones podem trobar per a les nostres necessitats de formació personal, cultural i humana”.

L’objectiu del llibre no és un altre que reafirmar que un clàssic és una obra capaç de parlar a través de la història, de parlar a comunitats diverses de lectors a través de la història; però no pas per dir sempre el mateix. A la fi, un clàssic parla sempre del nostre món, del món contemporani, dels lectors que té avui, dels lectors que té ara; és el lector qui fa parlar una obra literària, i la grandesa de l’obra rau justament en el fet que no exhaureix allò que diu amb cap lector, amb cap comunitat de lectors.

Conclou J. Sala que “la literatura no és l’únic camí, però és un camí fèrtil i abundant de riqueses que tenim aquí al costat, al nostre abast, a la nostra disposició, si volem avançar cap a un territori de sers humans més complets”.

Lectures a càrrec de:

Giovanni Albertocchi

Xavier Antich

Maria Josep Balsach

Margarida Casacuberta

Montserrat Escartin

Joan Ferrer

Jorge García

Salvador Oliva

Xavier Pla

Àngel Quintana

Rafael Ramos

Francisco Rodríguez Risquete

Jordi Sala Lleal

Josep-Maria Terricabras

Pep Valsalobre

Mariàngela Vilallonga

Jörg Zimmer

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: