Skip to content

La fi dels trobadors: una qüestió per debatre

23/11/2010

 

A la sala de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG tindrà lloc, el 25 i 26 de novembre, el seminari internacional “La fi dels trobadors? L’espai occitanocatalà als segles XIII i XIV: Velles preguntes i noves interpretacions”

La noció de la desaparició de la cultura trobadoresca durant el s. XIII, habitual en els estudis sobre l’Edat mitjana europea, presenta diversos problemes tant si s’aplica a l’anàlisi de la literatura trobadoresca como a la interpretació de les tradicions nacionals que en deriven.

Un dels problemes sorgeix de la simplificació, que es basa en premisses que convé replantejar amb urgència. És per aquest motiu que es proposa la celebració d’un seminari internacional, amb la intervenció de nou ponents de reconegut prestigi internacional, que han treballat els últims anys en la recerca en el camp trobadoresc. La durada del Seminari és d’un dia i mig, per facilitar l’assistència i afavorir un debat intens en el terreny científic. Els resultats dels debats, així com les comunicacions i ponències més rellevants, seran publicades en un volum monogràfic de la revista”Medioevo Romanzo”, i es publicaran en línia, per fer-les més accessibles, les gravacions dels debats.

Vegeu el PROGRAMA DE SESSIONS

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: