Skip to content

Els especialistes en l’obra de Joan Maragall reunits per la Càtedra Ferrater Mora

22/11/2010

La Càtedra Ferrater Mora de la UdG celebra el simposi internacional El pensament de Joan Maragall, els dies 25 i 26 de novembre, a la Fontana d’Or, a Girona. El Simposi forma part de les activitats programades amb motiu del vintè aniversari de la Càtedra.

Els millors especialistes en l’obra de Joan Maragall (Barcelona, 1860-1911) es trobaran a Girona per debatre la influència del pensador, quan gairebé es compleixen cent anys de la seva mort. Maragall, de qui Josep Maria de Sagarra va dir que “sent una mena d’horror a l’anarquisme, però no pot dominar el llevat anàrquic que porta dins, perquè per alguna cosa és fill de la seva època,” va marcar de manera profunda el pensament del país.

El simposi comptarà amb la participació dels professors Giuseppe Grilli (Università degli studi Roma Tre), Antoni Mora (Madrid), Lluís Quintana Trias (Universitat Autònoma de Barcelona), Enric Bou (Brown University), Jordi Castellanos (Universitat Autònoma de Barcelona), Francesco Ardolino (Universitat de Barcelona), Glòria Casals (Universitat de Barcelona), Norbert Bilbeny (Universitat de Barcelona), Pere Maragall (Barcelona), i Ignasi Moreta (Universitat Pompeu Fabra).

Si ho desitjeu, aquí podreu consultar el programa complet.

Des de fa anys, la Càtedra Ferrater Mora participa en una recerca de gran abast sobre la filosofia catalana, amb l’objectiu de recuperar i difondre el pensament dels principals pensadors catalans del segle XX ja desapareguts, i reavaluar-ne la importància des de la perspectiva de la seva influència i de la seva vigència. El 2002 es va organitzar un Simposi sobre Ferrater Mora; el 2003, sobre Eusebi Colomer; el 2004 sobre Ramon Turró; el 2006 sobre Joaquim Xirau; el 2007 sobre Eduard Nicol i el 2008 sobre Eugeni d’Ors.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: