Skip to content

Germà Coenders publica 202 receptes històriques i tradicionals catalanes sense carn ni peix

03/11/2010

El professor de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials Germà Coenders ha publicat un llibre de receptes de cuina. A més del títol, el llibre du un subtítol que és tota una aclucada d’ull al lector: … o com ser vegetarià i no deixar de ser català en l’intent.

Coenders, que manifesta haver fet un llibre vegetarià quan ell no n’és, assegura haver-se guiat en la recerca i experimentació de les receptes pel mateix principi de rigor que aplica en la ciència estadística, la seva especialitat a la UdG. Entre les propostes que presenta tothom podrà trobar un plat a la seva mida, perquè “una recepta antiga no ha de fer cap por, qualsevol les pot provar, i agraden”, afegeix.

Coenders ha pres un temps prudencial per a l’elaboració del llibre. Un dels motius –explica– ha estat el fet que no n’existia cap altre que recollís les receptes tradicionals catalanes sense carn ni peix. A més, defensa que les propostes culinàries que ha recollit són una bona solució per estalviar-se un doble menú si es tenen convidats vegetarians a casa.

Al llibre, que ha publicat Súnion en una edició molt acurada, s’hi recullen moltes de les receptes que han guarnit les taules catalanes entre els segles XIV i XX. Plats que van tastar reis i monjos, obrers i burgesos i que han estat preparats per tot tipus de mans. El text inclou referències i anècdotes que fugen de l’estricta doctrina culinària i, així, es complementa amb retalls de la història, de la literatura, de la medicina o del cançoner popular.

 

Fitxa bibliogràfica

Títol: 202 receptes històriques i tradicionals catalanes sense carn ni peix o com ser vegetarià i no deixar de ser català en l’intent.

Autor: Germà Coenders i Gallart

Edita: Súnion,  Sant Dalmai (Girona)  2010  http://editorialsunion.blogspot.com/

ISBN: 978-84-935823-4-0; 190 pàgines; PVP:  20,00€

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: