Skip to content

Joan Nogué premi Joan Fuster d’assaig

02/11/2010

El catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona i director de l’Observatori del Paisatge, Joan Nogué, ha rebut el premi Joan Fuster d’assaig per l’obra Paisatge, territori i societat civil.

 

Girona/Agències. El premi li ha estat atorgat per un assaig que, segons el parer del jurat, “és amè i oportú”. A Paisatge, territori i societat civil es tracten qüestions culturals i, també, ètiques i polítiques. Les unes i les altres contribueixen a la definició del paisatge i la seva particular evolució. “El paisatge és el rostre del territori”, va manifestar Nogué en la roda de premsa posterior que va seguir a l’entrega del guardó. També va argumentar que “cap paisatge és innocent”, fent referència al fet que es tracta d’una construcció cultural, perquè els referents paisatgístics són fruit de la decisió d’una època i d’un gust. En aquest sentit, va dir que “els nostres arquetips actuals estan íntimament lligats a les identitats nacionals. El noucentisme o el modernisme van influir de manera notable en la configuració dels paisatges que coneixem avui”. Va insistir en el fet que, amb la globalització, el paisatge ha adquirit una rellevància com no l’havia tinguda mai abans, i va animar a incrementar la consciència paisatgística en una societat civilitzada i democràtica. “Cal sentir-se identificat amb el paisatge cada dia, i no només per vacances”, va afegir.

El premi Joan Fuster d’assaig s’atorga dins el marc dels Premis Octubre que, enguany, arriben a la trenta-novena edició. Altres guardonats han estat Raquel Ricart amb el premi Andròmina, per l’obra Les ratlles de la vida, i Cèlia Sànchez-Mustich, que ha obtingut el Vicent Andrés Estellés pel poemari On no sabem. El premi Octubre ha recaigut en Francesc Adrià per Taula de canvis.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: