Skip to content

Le Corbusier a Mallorca. 1932. Una exposició a l’EPS de la UdG

27/10/2010

La sala Andreu Agustí de l’Escola Politècnica Superior de la UdG acull, entre l’1 d’octubre i el 20 de desembre, l’exposició Le Corbusier a Mallorca. 1932.

 

Charles Édouard Jeanneret, Le Corbusier, va visitar Mallorca del 26 al 28 de març de 1932. Va ser una visita curta però intensa. Si més no, és el que va pensar el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, quan va decidir que els tres dies mallorquins de Corbu valien prou com per organitzar l’exposició Le Corbusier a Mallorca. 1932 que, aquesta tardor, arriba a l’Escola Politècnica Superior de la UdG, de la mà dels professors Josep Fuses i Maria Pia Fontana. 

Le Corbusier va visitar Formentor la Pasqua de 1932. Venia de Barcelona, ciutat en què assistia al congrés del CIRPAC (Comitè Internacional per a la Resolució dels Problemes de l’Arquitectura Moderna) per comprovar, possiblement, les belleses que li havia explicat la seva col·laboradora Charlotte Perriand. També pot ser que acudís atret per la possibilitat de responsabilitzar-se de l’ampliació de l’hotel que l’empresari Adam Diehl havia construït a la badia de Formentor. D’altra banda, les autoritats el van rebre amb honors després que, el president de la Generalitat de Catalunya, telegrafiés al de la Diputació Balear advertint-lo de la presència de l’arquitecte.

L’exposició recull, a través de fotografies i dibuixos, el testimoni de la impressió que l’illa va causar en Le Corbusier. Les portes de frontisses asimètriques que incorporaria a la seva vivenda de París, les intervencions de Gaudí i Jujol al tornaveu de la Seu de Palma, que s’identifiquen en la forma del Monument de la Mà Oberta de Chandigarh, els dibuixos de banyistes a la platja, de les muntanyes al voltant de Formentor… Tot plegat conforma un itinerari breu, però viu, que mostra la relació indissoluble de l’arquitecte amb el món en què habitava.

 

Exposició: Le Corbusier a Mallorca. 1932

Data: de l’1 d’octubre al 20 de desembre de 201o

Lloc: Sala d’Exposicions Andreu Agustí. Edifici PI. Escola Politècnica Superior. UdG

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: