Skip to content

Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla: “Proposem un acostament de l’obra de Josep Pla al públic lector”

25/10/2010

Una col·laboració de la Universitat de Girona, el Grup 62 i la Fundació Josep Pla ha permès la creació de la Càtedra Josep Pla, un centre dedicat a la recerca i la transferència de coneixement de l’obra de Josep Pla.

El 21 d’octubre el Mas Pla, de Llofriu, va ser l’escenari de la presentació de la Càtedra Josep Pla. El centre és una iniciativa compartida per la Universitat de Girona, el Grup 62 i la Fundació Josep Pla. El professor de la UdG Xavier Pla en serà el director. En la presentació Pla va agrair al Grup 62 la decisió d’invertir i col·laborar amb una universitat pública, com és la UdG, per incentivar la recerca i la transferència de coneixement de l’obra de Josep Pla, perquè “hi ha poques empreses que inverteixin en l’àmbit de les humanitats”. Pel que fa als objectius de la càtedra que dirigirà, el filòleg va indicar que es crearia un equip d’investigadors “que puguin assumir en el futur la revisió dels textos de Josep Pla perquè disposin de la fiabilitat filològica que es mereixen”. A més, es vol aprofundir en el coneixement de l’epistolari de l’escriptor, com també es proposen acostar l’obra al públic lector.

En representació de la UdG, Joaquim Maria Puigvert, vicerector de Relacions institucionals, societat i cultura, va manifestar que la nova Càtedra esdevindrà un instrument importantíssim en la transferència del coneixement de la figura de Josep Pla, a més d’assegurar que la direcció de Xavier Pla garantia els resultats científics.

Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat a Girona, i president de la Fundació Josep Pla, va declarar-se satisfet perquè amb la creació de la Càtedra es complia un dels objectius fundacionals, com eren la difusió i el coneixement de l’obra de l’escriptor. Sitjar es va mostrar convençut que Josep Pla no és cap peça de museu sinó que és absolutament vigent, la qual cosa “demostrem avui amb la creació de la Càtedra”.

Per Josep Maria Castellet, president del Grup 62, la Càtedra farà una tasca fonamental i va mostrar la seva satisfacció pel fet que l’acte es pogués dur a terme, precisament, en la casa de l’escriptor “a la qual tantes vegades havíem acudit”.

Per cloure l’acte, Xavier Mallafré, director del Grup 62, va relacionar la Càtedra amb l’empresa editorial pel fet que en serà l’encarregada de garantir la qualitat en les noves edicions que se’n faran.

Reedició de l’Obra Completa de Josep Pla

L’acte de presentació de la Càtedra també va servir per anunciar la reedició de l’Obra Completa de Josep Pla. Segons Xavier Mallafré la reedició és possible gràcies a les noves tecnologies que fan possible una edició a la demanda, és a dir, que s’imprimiran els llibres que els lectors demanin. El volum de l’obra de Pla no havia permès, des del 1995, disposar a les llibreries d’aquest conjunt “monumental”, que representa més de trenta mil pagines distribuïdes en quaranta sis volums. L’Obra Completa ja es pot demanar a les llibreries amb un cost de 1650€ si es demana sencera o de 40 € si es demanen volums solts. El temps d’espera de la comanda és de vint dies.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: