Skip to content

Presentació de la seu del GAMAR a la Biblioteca del Campus Barri Vell

22/10/2010

El 13 d’octubre ha estat presentada la seu del GAMAR, a la Biblioteca del Campus Barri Vell de la UdG.

El GAMAR (Gabinet de Materials i de Recerca per a la Matemàtica a l’Escola) de la UdG va estrenar, fa uns mesos, una nova seu a la Biblioteca del Campus Barri Vell. El 13 d’octubre ha tingut lloc la presentació oficial. L’acte ha comptat amb la presència de M. Antònia Canals, professora emèrita de la UdG i directora del GAMAR, Antònia Boix, directora de la Biblioteca i de Joaquim Maria Puigvert, vicerector de relacions institucionals, societat i cultura. Anton Aubanell, professor de matemàtiques a l’IES Sa Palomera, de Blanes, i a la Universitat de Barcelona, ha impartit la conferència inaugural.

En el decurs de l’acte, que ha convocat més d’un centenar d’assistents, la directora de la biblioteca, Antònia Boix, ha explicat que el GAMAR ha esdevingut el centre de recursos més freqüentat de la biblioteca. L’adscripció del GAMAR a la biblioteca cal entendre-la –ha dit– com una acció més d’una política de modernització, perquè “la biblioteca ha deixat de ser, només, el magatzem dels llibres per esdevenir una eina de suport a la docència i a la recerca”. M. Antònia Canals ha agraït, gairebé de manera personal, la presència als assistents. Hi havia gent d’associacions com ADEMGI, Rosa Sensat o Perímetre, antics professors i alumnes de l’escola Ton i Guida i mestres i professors de diversos centres d’ensenyament de primària, secundària i de la universitat. Ha tingut un moment de record per Marta Mata, quan fa quatre anys de la seva mort. El vicerector Joaquim Maria Puigvert, en el seu parlament, ha tornat els agraïments a Canals en nom de la universitat.

Anton Aubanell, amb Matemàtiques que entren pels ulls, ha resultat un excel·lent ambaixador dels ideals del GAMAR, que pretenen mostrar el vessant més didàctic de la matemàtica. Amb l’ajut d’una bateria d’objectes quotidians, Aubanell, ha demostrat a través de senzills experiments fins a quin punt la vida està immergida en les matemàtiques sense que, moltes vegades, arribem a ser-ne conscients.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: