Skip to content

Engega 14, dissabte amb el diari

15/04/2010

El proper dissabte s’encartarà, en paper, en les edicions d’El Punt i el Diari de Girona l’entrega número 14 de la revista ENGEGA.

El tema més destacat del número 14 d’Engega que ara us presentem és l’entrevista que la redacció ha fet a la rectora de la Universitat de Girona, Dra. Anna M.Geli.

Després de les eleccions i en el començament del seu segon mandat,la rectora passa revista a l’actualitat universitària i destaca la necessitat de prendre consciència de la Universitat com a servei públic, amb totes les conseqüències que se’n deriven: retiment de comptes, implicació social, motor de futur.

Un altre dels aspectes interessants del número 14 és la taula rodona a l’entorn de la traducció d’Utopia, de Thomas More, a càrrec del professor Joan Manuel del Pozo. A partir del llibre, i amb participació del mateix traductor i dels professors Miquel Costa (química) i Maria Aymerich (medicina), s’analitzen, entre d’altres, les relacions entre ciència i humanitats.

Un altre reportatge que podríem qualificar com a interdisciplinari és el que es refereix a les closes dels aiguamolls de l’Empordà. Son vistes com a ecosistema i, alhora, des de la perspectiva poètica de l’escriptora, i ex membre del Consell Social de la UdG, Maria Àngels Anglada, que els va dedicar una de les seves obres. Engega parla del congrés de didàctiques que va tenir lloc a Girona, dels debats i de les conclusions; dels nous estudis de Biotecnologia; dels 25 anys del màster més antic de la Universitat, el MBA; i també d’aspectes relacionats amb la investigació, com la Unitat de Microscòpia.

Així mateix, entre d’altres temes, cal fer esment de les relacions entre centres de la UdG i els instituts de secundària (a partir de la col·laboració proposada pel grup de recerca VICOROB). També del projecte educatiu “Ciutat, territori i paisatge”. Finalment, en una entrevista amb la consellera de Justícia arran de la seva visita a la UdG, Montserrat Tura reflexiona sobre el moment actual del món judicial.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: