Skip to content

S2Small 2010 a Girona

13/04/2010

Dels dies 19 al 22 d’abril es durà a terme al Palau de Congressos de Girona el S2Small 2010. Es tracta d’un congrés internacional en què es presenten els avanços i les noves alternatives de sanejament ecològic de l’aigua.

S2Small és l’acrònim de Sustanaible Solutions for Small Water and Wastewater Treatment Systems, un congrés al darrere del qual es duran a terme les sessions del 9th IWA Conference on Small Water and Wastewater Systems i el 2nd IWA Conference on Resources Oriented Sanitation. L’ organitza el Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) de la UdG en el marc dels congressos que, de forma continuada, es disposen des de l’associació IWA (International Water Association). Els més de dos-cents científics de països d’arreu del món que participaran a les jornades, presentaran els avanços i darreres alternatives de sanejament ecològic de l’aigua, amb una especial atenció als sistemes d’aigües residuals en instal·lacions industrials i, també, en petites comunitats o municipis. La recerca en aquest àmbit s’ha accelerat en els últims anys i genera una gran demanda d’intercanvi de coneixements entre els investigadors.

Des de l’organització del congrés, els doctors Jesús Colprim i Dolors Balaguer destaquen la implicació del LEQUIA en la cerca de solucions tecnològiques en el tractament d’aigües i en l’aplicació de noves tecnologies pel desenvolupament sostenible. A més, consideren que tant les empreses com les diferents administracions públiques podran beneficiar-se del coneixement que es genera en la recerca i que es fa públic en congressos com l’S2Small 2010. L’aliança entre recerca i comunicació afavoreix la transferència de tecnologia. El camp de la gestió de l’aigua en petites comunitats i indústries n’és un exemple, perquè es promou la utilització de noves tecnologies més eficients i sostenibles. Cal afegir que, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), desplega el Pla de Sanejament per comunitats de menys de dos mil habitants equivalents, una acció que pot trobar solucions en les ponències que es llegiran al congrés.

Amb l’organització del S2Small 2010, el LEQUIA es presenta com un grup de recerca punter en el seu àmbit de recerca. Des de l’any 2001 pertany a la Xarxa de Centres de Suport a la Innovació Tecnològica (X-IT) del CIDEM i, actualment, forma part de la nova marca d’agents de transferència tecnològica TECNIO de la Generalitat de Catalunya. El doctor Manuel Poch n’és el director.

 

S2Small 2010

Dates: Del 19 al 22 d’abril de 2010

Lloc: Palau de Congressos de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: