Skip to content

Un any de la tesi de Gemma Geis

26/03/2010
tags:

Joan Manuel Trayter i Gemma Geis

El 27 de març de 2009 Gemma Geis defensava la tesi La ejecución de las sentencias urbanísticas. Les conclusions a què arribava van tenir un gran ressò als mitjans de comunicació, que van destacar que avalava els jutjats perquè ordenessin l’enderroc de les construccions fetes al marge de la llei, obligant al compliment de les sentencies. Amb tot, aquest és només un dels aspectes importants de la tesi de Geis, que també limita les dues excepcions previstes a la llei per a l’execució, la impossibilitat material i legal, a partir d’altres experiències en el dret comparat.

La proposta de treball va partir del catedràtic de Dret Administratiu de la UdG Joan Manuel Trayter que, per damunt de tot, li va demanar que en la recerca fos “decidida i innovadora,” la qual cosa la va portar a fer estades de recerca en universitats d’Itàlia, França i els Estats Units.

Fa uns dies, una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Cantabria iniciava l’execució subsidiària d’una sentència. El propi tribunal de justícia ha contractat l’empresa que ha dur a terme l’enderroc. Aquesta mesura, entre d’altres, estava plantejada a la tesi doctoral. A més, l’edició del llibre-tesi ha estat un èxit i les consultes on-line, a les biblioteques, són nombroses. “No hi ha res més agradable que, després d’haver dedicat cinc anys de treball intens, vegis recompensat l’esforç,” afirma la investigadora.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: