Skip to content

Treball Social a la UdG

20/01/2010

La Universitat de Girona impulsa la creació del nou grau en Treball Social que es posarà en marxa el setembre de 2010. El deganat de la Facultat d’Educació i Psicologia, amb el suport de l’equip de govern de la UdG, impulsa la creació del grau en Treball Social, que acollirà els primers estudiants el curs 2010-2011.

La creació del grau respon a una doble necessitat. Per una banda, atendre la recomanació dels departaments de Benestar Social i el d’Innovació, Universitats i Empresa, que consideren que la intervenció social és una opció amb bones perspectives de futur. De l’altra, la d’implantar uns estudis que no existien a Girona, la qual cosa provocava un dèficit de professionals per atendre les demandes del sector. L’exercici del treball social es desenvolupa en un conjunt molt ampli d’àmbits d’intervenció i en serveis de promoció de l’autonomia i suport a la dependència, com són l’administració pública i les iniciatives socials (ONG, Càritas, Creu Roja, etc.).

El treball social promou el benestar social de persones i col•lectius molt diversos, facilita la cohesió social i ajuda a la promoció dels membres més vulnerables de la societat per a que puguin gaudir dels drets que tenen com a ciutadans. L’acció dels treballadors socials respon a la voluntat de conèixer i intentar prevenir o canviar les situacions socials que es troben al voltant dels problemes personals o col•lectius. També, procurar l’accés a les atencions, serveis i prestacions del sistema de benestar. És per aquests dos motius que el treballador social és una figura clau per promoure i estendre el benestar social a tota la població.

El dia 19 de febrer tindrà lloc una jornada de portes obertes en què, tots aquells que vulguin tenir informació de primera mà dels nous estudis de Treball Social, tindran l’oportunitat de conèixer els professors i els espais d’estudi a la nova Facultat d’Educació i Psicologia.

Més informació a la secretaria de la Facultat d’Educació i Psicologia, Plaça Sant Domènec, 9 17071 Girona. Telèfon 972 418 300, o al correu electrònic: deg.educacio@udg.edu

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: