Vés al contingut

Pere Ortí comissaria l’exposició El naixement de la Generalitat de Catalunya

18/01/2010
tags:

El professor d’història medieval de la Universitat de Girona, Pere Ortí, ha comissariat –conjuntament amb els investigadors del CSIC Manuel Sánchez i Pere Verdés– l’exposició El naixement de la Generalitat de Catalunya, que va inaugurar el president de la Generalitat, José Montilla, el 22 de desembre de 2009.

L’exposició, que presenta el Museu de Cervera, s’emmarca en els actes de commemoració del 650è aniversari del naixement de la Generalitat de Catalunya i té, com a objectiu primordial, mostrar els orígens d’aquesta institució en el context de la complexa història de Catalunya durant el s. XIV.

L’àmbit cronològic proposat se centra en els anys en què va néixer la Diputació del General i posa un accent especial a l’hora de descriure els primers passos d’aquesta institució, durant la segona meitat del segle i a partir de les Corts generals celebrades a la vila de Cervera el 1359. Així doncs, l’exposició cerca com a objectiu essencial contextualitzar el naixement de la Generalitat en el seu precís marc fiscal, financer i polític.

L’exposició ha estat produïda pel Museu Comarcal de Cervera, amb el suport del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, La Caixa i la Paeria de Cervera. Estarà oberta fins el 7 de febrer, moment en què emprendrà un itinerari per diversos museus de Catalunya.

Més informació a: http://www.museudecervera.cat/start.htm

No comments yet

Deixa un comentari